etthundrasjuttiotre

balkongröker i underkläder, sockor och helkroppspyjamas med pussmunnar på.

etthundrasjuttiotvå

skejtaren har en flickvän, så jag går och hämtar kakor och oboy och lägger mig i badkaret.

etthundrasjuttioett

23 januari: ligger i blommiga soffan med blommiga täcket. sandy äter popcorn och larsson äter apelsin. vi dricker päronsoda och pratar om pojkhjärtan och lyssnar på låten som handlar om mig och vi fnissar åt att livet är en fest

etthundrasjuttio

sitter på verandan, röker och dricker morgonkaffet. det snöar lite.
lyssnar på december, den handlar om oss.

etthundrasextionio

ibland kommer livet med överraskningar. som att svenskan visst var tills imorgon. och att man fick hångla sista kvarten i göteborg. fint, tycker hjärtat

etthundrasextioåtta

kommer hem sent och måste hinna a) packa b) lära mig biologin tills imorgon c) duscha och raka benen d) äta paj och glass, samt e) se sex and the city. helst.

etthundrasextiosju

läser biologi men somnar med ansiktet i boken och vaknar med håret ståendes åt alla håll. försöker att hålla tankarna borta från pojkhjärtan och förtjusningar men lyckas ganska dåligt. dagdrömmer om soffgos och balkongrökande i göteborg i helgen

etthundrasextiosex

jag målar vattenfärg i moleskinen och han improviserar på gitarren. lite fint, ändå

etthundrasextiofem

inatt ska jag dö av hjärteont tills imorgon då jag ska äta mannagrynsgröt och dricka kaffe och bli glad igen

etthundrasextiofyra

så himla typiskt mig att gråta och läsa och dricka te en fredagskväll

etthundrasextiotre

läser augusti sen juli sen juni. kommer ihåg: promenerande i snedtaket. sitta på verandan och röka i en för stor svart luvtröja som inte var min, vara lite rädd för mamman. trösta och krama en lillasyster som inte heller var min. gå ut och tända varsin cigarett när det ösregnar och få foten värmd mot din hand.

etthundrasextiotvå

och när man är lite ledsen i hjärtat är det bäst att dricka lite kanelte, halvsomna i soffan, lägga sig tidigt och drömma om göteborgsbesök.

etthundrasextioen

postar fyra brev och har knappt råd med frimärken, blir korthårig, handkräm, dricker te i kollektivet, funderar funderar funderar, kan inte sova och försöker istället övertala mig själv att det är fint att sova ensam också, längtar till den tjugoförsta, köper väggklocka halsband blommig frukostbricka spegel, nyser lite extra, fingrar i korta håret, kan inte sova igen, äter toast.

etthundrasextio

nyser, äter halstabletter, röker i allén till sofie, gosar med frans hår, nattstädar, gör en curl up-spellista som man kan curla up i sängen till, äter broccoli- och quorngryta och hasselnötsbröd, postar två brev, får fina tidningsutklipp att sätta upp på köksluckan.

etthundrafemtionio

när man sitter i en soffa behöver man dock inte stå på tå. då är det mycket lättare att gosa in sig mot halsen och fingra på mjuka nackhåret. nu kommer hjärtat vara lätt och inställt på mys flera dagar framåt

etthundrafemtioåtta

måste stå på tå, som alltid. han håller så lätt i min underarm att han knappt ens nuddar mig. försiktighet och halv-fem-på-natten-eller-kanske-morgonen-promenad.

etthundrafemtiosju

femkronorskaffe, röda marlboro, polacken med skäggstubb och fina namnet, tretimmarsföreläsningar, mer kaffe, hemlängtan, trummisen från stockholm med smala underarmarna, soppa, mer cigaretter, småtimmarspromenad.

etthundrafemtiosex

livet är en boll av krångel. gjorde just det jobbigaste, dvs att ringa tills exets mamma och be henne säga till honom att ge mig mina pengar och min bok. för att jag vill aldrig mer ha något med honom att göra, aldrig mer höra hans röst. därför: kolla på sex and the city, dricka te, gråta väldigt mycket, lyssna på true love will find you in the end, sluta darra. ska på veckokurs med ung vänster imorgon klockan åtta. tänker röka och leta fina killar. och mysa med pernilla och vara glad. vill bara ha imorgon.

etthundrafemtiofem

ibland hatar jag bo-hemma-livet. ikväll skulle jag göra vadsomhelst för att ha en egen veranda så jag kunde röka och dricka oboy bara. och lyssna lite på glider och lite på wooden heart

etthundrafemtiofyra

nyårslöften: bli bättre på att hålla hemligheter, vara ännu mer ärlig och rak, vara försiktigare och mer sparsam med ord.

RSS 2.0